Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrShare on StumbleUponShare on RedditFlattr the authorDigg thisBuffer this page

Tarina

JOULUPUKKI – ELÄVÄ TARINA

Kaikkihan Joulupukin tietävät, ikivanhan hyvän tahdon lähettilään, joka jo vuosisatojen ajan on kiertänyt maailmaa joulun aikoihin lahjoja jakaen. Joulupukki itse on aina ollut vaitonainen monista joulun salaisuuksista, mutta jotain hänestä tiedämme kertoa.

Joulupukin alkuperäinen koti on sijainnut Korvatunturilla, Suomen Lapissa niin kauan kuin Joulupukki itse vaan muistaa. Satakunta vuotta sitten tieto siitä levisi erään Markus-sedän kautta maailmalle, ja ihmisiä läheltä ja kaukaa ilmaantui Joulupukin jalanjäljille hänen kotiaan etsimään. Jota he eivät tietenkään löytäneet, koska se on maailman satusalaisin paikka.

Valkoparta ei kuitenkaan halunnut tuottaa pettymystä ystävilleen, ja niinpä hän joskus puolen vuosisataa sitten vieraili ensimmäistä kertaa Rovaniemen Napapiirillä ystäviään tapaamassa. Joulupukki mieltyi Lapin pääkaupunkiin ja antoi lupauksensa: Rovaniemestä tulisi kaikkien joulun ja Joulupukin ystävien kohtaamispaikka, ja hän itse olisi siellä tavattavissa vuoden jokaisena päivänä. Rovaniemestä tuli Joulupukin virallinen kotikaupunki.

Korvatunturi-

Joulupukki on omistanut elämänsä kaikenikäisten kiltteyden sekä lasten oikeuksien ja hyvinvoinnin vaalimiseen. Luonto, siitä nauttiminen ja sen suojeleminen on Joulupukille rakasta. Ehkä parhaiten Joulupukin tunnistaa hänen taidostaan luoda ja jakaa hyvää mieltä.

muistiinpanot

Sadat miljoonat ihmiset kautta maailman unelmoivat Joulupukin tapaamisesta jouluna. Näiden sivujen kautta voit aloittaa vastavierailusi maailman mukavimman miehen luo. Tervetuloa Joulupukin Kammarille, vuoden jokaisena päivänä!

kammari-taivaalta

This post is also available in: englanti, italia