Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrShare on StumbleUponShare on RedditFlattr the authorDigg thisBuffer this page

Satumaisen hyvää Joulua!

Jouluaattoa edeltävän päivän tunnelmassa on oma ainutlaatuinen värinänsä.

Kuukausia kestäneet jouluvalmistelut ovat päättymässä, viimeisiä muistilistoja ja tarkistuslappusia plarataan läpi yksin ja yhdessä ja joulureen jalakset tervataan ihan kaiken varalta vielä kerran tai pari.

Tontut huiskivat pyrynä viimeisiä toivomuskirjeitä lahjapajoihin, jossa etevimmät konkaritontut pitävät hyrskyn-myrskyn tahtia yllä. (Terveisiä Annalle Krakovaan; se vaaleanpunaiseksi päivittämäsi nukkekodin väritoivomus ehti kuin ehtikin ajoissa perille!)

Ensimmäistä kertaa mukaan lähtevät porot kertailevat jännittyneinä tähtikarttoja ja sääennusteita, vähän varttuneempien porojen muistellessa taukokeitaan sijaintia Saharassa.

Natiaistontut ovat olleet silminnähden huojentuneita aamusta asti pikkupeikkojen ilmoitettua, että tänä vuonna perinteistä joulujäynää ei järjestetä. He painottivat myös, että eivät kerro mitä se ei ole.

Korvatunturin kiltteysmittarin mukaan tänä vuonna lapset ympäri maailman ovat olleet kiltimpiä kuin koskaan. Kaikki on valmista joulun tulla!

Rakkaat ystäväni, toivon teille kaikille erinomaisen hyvää, rauhallista ja iloista joulua. Nähdään pian!

 

Joulupukki

This post is also available in: englanti

Julkaistu kohteessa Joulupukin päiväkirja