Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrShare on StumbleUponShare on RedditFlattr the authorDigg thisBuffer this page

Lentäviä hevosia ja lentäviä poroja

pienempi_blogikuva_tatu_ja_joulupukki

Parhaat ystäväni,

Erinomaisen hyvää vuodenalkua teille kaikille!
Tammikuu on loistavaa aikaa huilia, ottaa ihan vaan leppoisasti kutkuttavan kiireisen joulun jälkeen. Täällä Napapiirin tienoilla slow life -maailmaan on helppo sukeltaa vaikkapa lumen satamista tai takkatulen rätistelyä ihastelemalla.

Tosin juuri näinä päivinä Rovaniemen slow life piilottelee ilmeisesti jossain jään alla Ounasjoen pohjalla. Joka vuosi näihin aikoihin järjestettävä Arctic Lapland Rally on vallannut kaupungin ja täyttänyt sen ympäri maailmaa saapuneilla rallikotteroilla ja niiden ystävillä.

Rovaniemeläiset isot ihmiset vaikuttavan kadonneen jonnekin ja heidän tilalleen on ilmestynyt kaupungillinen innosta hihkuvia pikkupoikia ja -tyttöjä.

Tuota noin, myönnetään: piipahdin juuri itsekin makustelemassa alkavan kisan sähkönsinisiä tunnelmia. Tapasin kokeneen rallikonkari Juha Salon, joka oli hivenen huolissaan siitä, josko hänen menopelinsä käyntiäänet (räyheää murinaa & ärjynyrmeää pauketta) häiritsisivät paikallisten porojen mielenrauhaa.

Joulupukki rallitallin varikkovieraana.

Jutustelin aiheesta ystäväni Tatun kanssa. Hän oli varsin otettu poroperspektiivin huomioimisesta. Rallitohinoista hän ei ollut moksiskaan. Porot suhtautuvat hevosvoimiin suopean huvittuneesti, vähän niin kuin kengurut trampoliineihin. Aito luomuliikkuminen on ihan oma juttunsa.

”Sitä paitsi”, Tatu tuhahti jäkälänokaretta natistellessaan, ”oletkos koskaan nähnyt oikeasti hyvän näköistä kuvaa ralliautosta?” En väittänyt vastaan. Tarjosin lisää jäkälää.

Porot ja ralliautot sopivat siis sulassa sovussa Rovaniemen talvimaisemaan. Jota sydäntalven tähtivieras – kaamos värittää edelleen silkinpehmein siveltimenvedoin. Aika satumaista!

This post is also available in: englanti

Julkaistu kohteessa Joulupukin päiväkirja