Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrShare on StumbleUponShare on RedditFlattr the authorDigg thisBuffer this page

Kisailua Kylmyydessä

Parhaat ystäväni,

Tänä vuonna kevät on ollut Napapiirillä kirkas ja kaunis. Kireän kylmiä pakkasöitä ovat seuranneet auringon lämmittämät päivät, mutta leudosta alkuvuodesta huolimatta lunta on vielä riittänyt talvisiin harrastuksiin, kuten hiihtämiseen ja pulkkamäenlaskuun tai koiravaljakon kyydistä nauttimiseen.

Viime viikonloppuna Rovaniemen puhutuin ja kohutuin teema oli kylmyys. Täällä pidettiin kahden vuoden välein järjestettävät talviuinnin MM-kisat. Kisojen aattona kävin katsastamassa kaupungin läpi virtaavaan Kemijokeen tehdyn 25 metrin pituisen avannon. Vesimittari näytti pintaveden lämpötilaksi 0 astetta ja vedessä uittamani sormet olivat samaa mieltä: kylmää on.

Kisojen suojelijana sain välittää myös satuväen terveiset tapahtumaan. Rovaniemi on joulukaupunki, jossa sadut ja tarinat elävät ympäri vuoden. Talviuintikisoissa olimme kaikki yhdessä tekemässä ja kokemassa tarinoita jäästä, vedestä ja kylmyydestä. Tarinoiden sankareita olivat avantouimarit, mutta niiden tekemiseen tarvittiin myös aika joukko valmentajia, huoltajia, kisajärjestäjiä ja loistavaa yleisöä.

Mahdottoman mukavat kisavieraat ovat poistuneet Rovaniemeltä seuraaviin seikkailuihin, mutta uima-allas jätettiin paikalleen Kemijokeen. Kevät on lupautunut viemään sen mukanaan muutamia viikkoja myöhemmin. Mutta, mihin kummaan kevät muuttaa kesäksi? Mahtaisikohan seuraavana vuorossa oleva iltasadun kertoja tietää…

 

Kuulumisiin,

Joulupukki

 

This post is also available in: englanti

Julkaistu kohteessa Joulupukin päiväkirja