Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrShare on StumbleUponShare on RedditFlattr the authorDigg thisBuffer this page

Jouluvalmistelut

Maenlasku

Parhaat ystäväni,

Loistavia uutisia teille: enää muutama päivä aikaa jouluun! Tällä haavaa kaikki on jotakuinkin reilassa, mutta voin vakuuttaa, että viime päivät ja viikot ovat olleet aikamoista tohinaa, suhinaa ja kuhinaa niin tonttuväellä kuin jouluporoillakin.

Kaikista eniten joulun tulo jännittää varmaan niitä pikkuporoja, jotka pääsevät tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukaan joulukiertueelle ympäri maailmaa. Petteri Punakuono yhdessä muiden konkareiden kanssa julkisti jouluporojen valinnat joskus ensilumen aikoihin ja siitä lähtien yli-innokkaat nassikkaporot ovat herkeämättä harjoitelleet reen vetämistä niin tasaisesti, ettei muorin pakkaama eväskori pääse vahingossakaan kaatumaan.

Jouluporojen tulee hallita oikealle ja vasemmalle kaartaminen, lentoon nousu, lintujen ja lentokoneiden väistely sekä pehmeä laskeutuminen maahan tai katolle ihan siihen savupiipun viereen. Silmukoiden harjoittelu ja tekeminen ilmassa on joka vuosi ehdottomasti kielletty. Viime jouluna taisimme selvitä Muurmanskiin asti ennen ensimmäistä kiepsahdusta. (Huoh!) Barcelonassa yksi lahjasäkeistä putosi, kun lensimme ylösalaisin, mutta porot sieppasivat sen taitavasti lennosta kiinni.

Upeimman koskaan näkemäni sydämen muotoisen silmukan porot tekivät viime vuonna Adelaiden yläpuolella. Pieni Mary-tyttö sattui juuri vilkaisemaan ulos ikkunasta ja vilkutti poroille, josta ne vähän innostuivat. Huijaa, vieläkin vatsanpohjassa kutittelee, kun muistelen sitä lentoa!

Isommat ihmiset ihmettelevät joskus, miten kummassa ehdimme ja selviämme tonttujen kanssa kaikista jouluvalmisteluista. Itselläni on tapana ottaa päivän mittaan muutamat pienet nokoset, joiden jälkeen puuhastelu maistuu taas mukavalta. Ja jos aika alkaa tuntua oikein hurjan kiireiseltä, lähdemme tonttujen kanssa rakentamaan lumiukkoja tai laskemaan mäkeä. Leikkiminen ja lapseksi heittäytyminen ovat myös parhaita tapoja vaalia silmäkulmien naururyppyjä. Kokeilkaa vaikka.

Ohops, sain juuri Kamomilla-tontulta Wuhanista asti tulleen kirjeen, jossa Qiang-poika pyytää lahjaksi ikiomaa lohikäärmettä. Hmm…toivottavasti ei oikeaa, niitähän ei voi omistaa. Lähdenkin oitis jutustelemaan tästä Verttelin kanssa.

Kuulumisiin,

Joulupukki

This post is also available in: englanti

Julkaistu kohteessa Joulupukin päiväkirja