Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrShare on StumbleUponShare on RedditFlattr the authorDigg thisBuffer this page

Joulutoivomuksia

Joulutoiveita Kammarilla.

Joulutoiveita Kammarilla – Christmas Wishes in the Arctic Circle

 

Loistavia uutisia teille, hyvät ystäväni: Joulun aika alkaa olla valmiina ja odottelee meitä. Joulu on jo niin lähellä, että sitä voisi halata, tarjota sille piparkakun ja varmistaa, että tulethan meillekin vieraisille; tänään, huomenna ja ihan koko joulun ajaksi!

Näihin aikoihin miljoonat ja ziljoonat ihmiset ympäri maailmaa aprikoivat, mitä toivoa – ja mitä antaa jouluna lahjaksi. Lapset kertovat toivomuslistoissaan lukemattomista leluista, peleistä, nukeista, vaatteista, kirjoista ja muista tärkeistä asioista, joita he jouluksi unelmoivat. Varttuneempien ihmisten toiveet liittyvät usein aineettomampiin asioihin; ehkäpä useimmin kuulemiani ovat rauhaa maailmaan sekä terveyttä ja hyvää mieltä itselle ja läheisille.

Suklaa löytyy aika monen pienemmän ja isomman joulun ystävän toivomuslistalta. Jos se ei itsessään, niin ainakin sen tuoma hyvä mieli kuulunee aineettomiin arvoihin. Adelina Barcelonasta pyysi isosiskolleen joululahjaksi poikaystävää. Hän täsmensi, että jos isosisko alkaa seurustella, menee naimisiin ja muuttaa omaan taloonsa, saa hän heidän jaetun huoneensa ikiomaksi. Maria Lapista toivoi joululahjaksi miekkavalaita Rovaniemen halki virtaavaan Kemijokeen. Vallan ihastuttavia toiveita!

Itse toivon tänä vuonna joululahjaksi, lämpöisten villasukkien lisäksi, ystävyyttä ja yhdessäoloa – ihan kaikilta ihan kaikille. Siihen liittyen haluaisin antaa yhden lahjavinkin: Seuraavan kerran, kun näette tarhassa, koulussa tai työpaikalla jonkun, joka näyttää yksinäiseltä tai surulliselta, käykää taputtamassa häntä olkapäähän ja ehdottakaa: ”Hei, oltaisiinko ystäviä!” Kolme pientä taikasanaa riittää joulun ehkä hienoimpaan lahjaan.

Joulupukki

 

This post is also available in: englanti

Julkaistu kohteessa Joulupukin päiväkirja