Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrShare on StumbleUponShare on RedditFlattr the authorDigg thisBuffer this page

Joulu 2013

Parhaat ystäväni,

Olipahan uskomattoman upeat revontulet siinä vähän Pohjoisnavan alapuolella! Tonttujen mielestä sinivihreät aallot tanssivat ihan selvästi piirileikkiä ympäri taivaankantta joulun kunniaksi. Ehdimme täältä Lapista hyvissä ajoin matkaan ja sen jälkeen kokeneemmat porot Petterin johdolla huolehtivat navigoinnista sinne, tänne ja toisaalle. Ensi kertaa mukana olleilla natiaisporoilla jännitti alussa aika lailla, mutta kiitos ahkeran harjoittelun ne pääsivät nopeasti rytmiin mukaan.

Tuisku järjesti muille poroille mieluisan yllätyksen opastamalla meidät Siperiassa ennen järsimättömälle jäkäläkankaalle. Siellä oli mukavan railakas keli, pakkasta yli 40 astetta. Onneksi sääosaston tontut olivat varanneet mukaan ylimääräisiä villasukkia. Huomaavaisesti he suosittelivat riisumaan ne pois ennen seuraavaa etappia Saharassa.

Skotlannissa ripsi hieman vettä. Loch Nessin hirviö tykkäsi hirveästi lahjaksi saamastaan rantapallosta sekä varvassalvasta. Leipzigissä Hässäkkä-poro sekoitti vahingossa Krausen perheen lahjat keskenään: isän paketista löytyi kaulakoru, äiti sai lahjaksi koirankeksejä ja Stella-koira nuuhki ja murisi hieman uudelle moottoripyörälleen.

Kaikkinensa joulu on sujunut erinomaisen hienosti. Joulun viettohan jatkuu vielä hyvän aikaa, täällä Suomessa aina Nuutinpäivään kolmastoista tammikuuta asti. Ja useimmat venäläiset aloittavat joulun juhlimisen vasta tammikuun puolella.

Lopuksi vielä vastaus siihen monia ystäviäni askarruttaneeseen kysymykseen, miten kummassa ehdin jouluaaton ja jouluyön aikana matkustaa ympäri maailman. Oikeasti se on aika helppoa; tarvitsee vain osata olla jotakuinkin samoihin aikoihin kutakuinkin eri paikoissa. Muutaman vuosisadan harjoittelulla se onnistuu keneltä tahansa, kokeile vaikka!

Kuulumisiin!

Japanilainen Miyagi Sanjo OG Chorus Sendaista lahjoitti minulle mieleen jäävän joulumuiston. Lämpimät terveiset ja kiitokset heille!

Jouluisin terveisin,

Joulupukki

This post is also available in: englanti

Julkaistu kohteessa Joulupukin päiväkirja